top of page

Κίνηση δεύτερη: Τα γλυκά της Νίκης

Η γυναίκα που έκανε branding τα κυπριακά παραδοσιακά γλυκά του κουταλιου, η υπέροχη κυρία Νίκη Αγαθοκλέους από τον Αγρό

Ολοκληρώνοντας την πρώτη μέρα, κλείσαμε ραντεβού για την επόμενη, την ίδια ώρα, πολύ πρωινό ξύπνημα και με μία υπέροχη διαδρομή να με περιμένει μέχρι την καρδιά της Πιτσιλιάς και την Κυπερούντα, το χωριό τα αμπέλια του οποίου βρίσκονται στα 1400 μέτρα υψόμετρο, που είναι το ψηλότερο της Ευρώπης. Σημείο συνάντησης μας το Adventure Mountain Park όπου θα γυριζόταν το δεύτερο από τα τρία διαφημιστικά κλιπ της νέας καμπάνιας της Τράπεζας Κύπρου με σλόγκαν «Σε κάθε επόμενη κίνηση».


Βεβαιώθηκα πως η δικιά μου επόμενη κίνηση δεν θα ήταν κατ’ ουδένα λόγο να αναρριχηθώ ή «κρεμμαλιστώ» από πουθενά, διότι το επίθετο «ριψοκίνδυνος» δεν ταιριάζει καθόλου δίπλα από τ’ όνομά μου, αντιθέτως. Αν και η Πέγκυ ήθελε να δοκιμαστεί εντούτοις προείχαν τα γυρίσματα και η δουλειά στην οποία κληθήκαμε. Το σενάριο ήθελε μία ομάδα εφήβων να βρίσκεται στο πάρκο και μια κοπέλα της παρέας φοβόταν να κάνει την επόμενη κίνηση για να πηδήξει με σχοινί από την μία πλευρά του χώρου στην άλλη. Οι φίλοι της την παρακινούσαν ώστε να πάρει το θάρρος, να τολμήσει, να πηδήξει και να κάνει την επόμενη κίνηση.

Τότε, σκεφτήκαμε πως ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε μία γυναίκα που όχι μόνο έκανε την επόμενη κίνηση στη ζωή της αλλά έγραψε τη δική της ιστορία στον τομέα των τοπικών επιχειρήσεων στην Κύπρο με διεθνή περγαμηνές και εμβέλεια. Η κυρία Νίκη στον Αγρό, μόλις μερικά χιλιόμετρα από την Κυπερούντα, που το μικρό της όνομα αποτελεί ένα επιτυχημένο brand name της Κύπρου ενώ η ίδια έχει ταυτιστεί με τα παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού. Η Νίκη Αγαθοκλέους, έχει κάνει την επόμενη κίνηση εδώ και πολλά χρόνια, πρωτοπορώντας με την δημιουργία της εταιρείας «Τα σπιτικά της Νίκης». Πρόκειται ουσιαστικά για την γυναίκα που έβγαλε πρώτη το κυπριακό γλυκό του κουταλιού στο εμπόριο, σε Κύπρο και εξωτερικό, διατηρώντας σήμερα την μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής του είδους στην χώρα μας. Τα γλυκά της μπαίνουν στα ράφια μεγάλων καταστημάτων του νησιού, στα ξενοδοχεία και εστιατόρια της Κύπρου και εξάγονται μέχρι τις ΗΠΑ, την Μεγάλη Βρετανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιαπωνιά. Μάλιστα, πρόσφατα, δίνοντας μεγάλο αγώνα κατάφερε να κατοχυρώσει το Γλυκό Τριαντάφυλλο Αγρού ως Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης στην Ευρώπη με μοναδικό τόπο πραγωγής τον Αγρό και το εργαστήριό της.

Η κυρία Νίκη είναι η πρωσοποποίηση της φιλοξενίας και της γενναιοδωρίας. Μας περίμενε στην καταπράσινη αυλή του εργαστηρίου της στην οδό Τριανταφύλλου στον Αγρό. Απόλυτα εξοικιωμένη με την κάμερα, τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις μας δίνει και τις δικές της συμβουλές. Η ίδια μεγάλωσε τέσσερεις γιους και κατάφερε να πετύχει στον τομέα της ανοίγοντας τον δρόμο και σε άλλες γυναίκες να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στην παραγωγή γλυκών του κουταλιού, σπιτικών μαρμελάδων και άλλων παραδοσιακών κυπριακών προϊόντων. Η επόμενη κίνηση για την κυρία Νίκη ήρθε λόγω του δυναμισμού και της ιδιοσυγκρασίας της. Μία γυναίκα με πίστη στις δυνάμεις της, πέτυχε με την σκληρή της δουλειά, το μεράκι της και την αγάπη της στην παράδοση. Ο δίσκος με τα γλυκά του κουταλιού μπροστά μας με την κυρία Νίκη να μας τα εξηγεί ένα-ένα ενώ από το εργαστήρι αναδύονταν οι ευωδίες από τα καζάνια που σιγόβραζαν τα νέα γλυκά που έπαιρνα σειρά για την αγορά.


Κάθε φορά που συναντώ την γυναίκα που ταύτισε το όνομά της με τα γλυκά του κουταλιού στον Αγρό ευφραίνεται η καρδιά μου. Ο θαυμασμός μου είναι τεράστιος για αυτή την κυρία και η Κύπρος της οφείλει πολλά για αυτά που πέτυχε. Η ιστορία ζωής και η πορεία της κυρίας Νίκης Αγαθοκλέους μας έμαθε πως για να κάνεις την επόμενη κίνηση πρέπει να πιστεύεις στον εαυτό σου γι’ αυτό και η ίδια σήμερα κατέκτησε την κορυφή.

32,430 views

Comments


bottom of page