top of page

Κίνηση τρίτη: Χρύσα Γρηγορίου ή Floricienta Iuvenalis

Η Χρύσα είναι το παράδειγμα του ανθρώπου που έκανε το όνειρό του πραγματικότητα

Τρίτη και τελευταία ημέρα γυρισμάτων. Πρωινό ξύπνημα και πάλι. Γεμάτος πανέμορφες εικόνες, γεύσεις, μυρωδιές από την Κύπρο και συναισθήματα από σπανιους ανθρώπους που συναντήσαμε φτάνουμε σε μία καταπληκτική γειτονιά με συγκλονιστικά σπίτια στον Άγιο Ανδρέα. Η προετοιμασία για το γύρισμα είχε ήδη ξεκινήσει. Ομολογώ πως θαύμασα το σπίτι. Η Πέγκυ είχε ήδη ονειρευτεί τον εαυτό της ιδιοκτήρια και εμάς να καθόμαστε στην αυλή για απογευματινά κοκτέιλ και μπιρίμπα (που δεν ξέρουμε αλλά θα μάθουμε να παίζουμε είπαμε).

Το ψηλοτάβανο αρχοντικό, φτιαγμένο με πουρόπετρα μας είχε συγκλονίσει. Η Πέγκυ προσπαθώντας να ξεπεράσει το γεγονός πως αυτό το σπίτι δεν μπορεί να της το δωρίσει κάποιος ξεκίνησε μαλλιά-μαγκιγιάζ. Πήρα τον καφέ, έφερα το πουκάμισο από το αυτοκίνητο, το έδειξα στον Νότη, τον ενδυματολόγο μας μου έγνεψε αρνητικά και είπε: «Θα βάλεις αυτό, γράφει καλύτερα». Άλλαξα κι άρχισα να κόβω βόλτες θαμάζοντας την οργάνωση της παραγωγής, να παρατηρώ το μόνιτορ και να ακούω «Ησυχία, 3, 2, 1 πάμε!».

Ένας κύριος έκανε jogging στην γειτονιά, διακόπτωντας άθελά του το γύρισμα, μέχρι που σκηνοθέτης ζήτησε να ανάψει κάμερα για να γίνει κι αυτός μέρος του διαφημιστικού. Δεν ξέρω αν κόπηκε στο μοντάζ αλλά κατάλαβα πως το μοντάζ κάνει θαύματα. Δύο μικρά, πολύ γλυκά κοριτσάκια έφτασαν εκεί και θα πρωταγωνιστούσαν στο τελευταίο εκ των τριών διαφημιστικών βίντεο της νέας καμπάνιας της Τράπεζας Κύπρου. Οι μανούλες τους γεμάτες αγωνία τις παρακολουθούν ενώ όλη η ομάδα βρίσκόταν επί ποδός για να μην λείψει τίποτα από τις μικρές πρωταγωνίστριες.

Το σπίτι άλλαξε εντελώς, ήρθαν νέα έπιπλα, χαλιά, παιχνίδια και έγινε μία κούκλα στην κυριολεξία. Με την Πέγκυ λατρέψαμε την πίσω αυλή με το πάτιο και την κουζίνα. Εκεί, μέσα στα λουλούδια και τις μυρωδιές σκέφτηκα να πάρω την Πέγκυ και τα παιδιά του συνεργείου για να πάμε σε ένα κορίτσι που γνωρίζω πολύ καλά, ρίσκαρε πραγματικά, έκανε την επόμενη κίνηση, άλλαξε τη ζωή της και μέσα σε πέντε χρόνια έγινε μία επιτυχημένη αρωματοποιός. Η Χρύσα Γρηγορίου ή Floricienta Iuvenalis, όπως ονόμασε το brand της, παρασκευάζει σήμερα τα δικά της αρώματα, αρωματικά είδη μπάνιου, σώματος και κεριά με έμπνευση την φύση της Κύπρου, τα βότανα και τις ευωδιές του τόπου μας. Η Floricienta Iuvenalis είναι το alter ego της Χρύσας και σημαίνει τα λουλουδια της νιότης από το λατινικό iuvenis (νέος) κάτι σαν ελιξίριο νεότητας.

Με την Χρύσα μας ενώνουν πολλά. Δουλέψαμε μαζί στα περιοδικά και μιλούσε για τα όνειρά της. Να γίνει αυτό που είναι σήμερα. Η Χρύσα ρίσκαρε, άφησε την σιγουριά μίας σταθερής δουλειάς ως επιτυχημένη beauty editor και αποφάσισε να κάνει την επόμενη κίνηση δημιουργώντας τη δική της επιχείρηση, την Floricienta Iuvenalis, ένα όνομα που γεννήθηκε μετά από τις συζητήσεις μας στο μπαλκόνι της παλιάς μας δουλειάς, γι’ αυτό και με αποκαλεί «νονό» της σήμερα.

Ο χώρος της Χρύσας βρίσκεται σε μία πάροδο της Πινδάρου. Στήσαμε κάμερες και αφήσαμε την Χρύσα να διηγηθεί την ιστορία της. Το κατάστημά της ευωδιάζει αρώματα που σε μένα θύμισαν την Χρύσα να φτάνει πρωί στο γραφείο. Τα φυτά της, τα οποία περιποιείται σαν να είναι παιδιά της προσδίδουν στον χώρο μία φινέτσα και μία ιδιαίτερη αισθητική. Η Χρύσα είναι το παράδειγμα του ανθρώπου που έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Ένιωσα μεγάλη χαρά που την συνάντησα και περήφανος για όλα όσα πέτυχε κάνοντας την επόμενη κίνηση στην ζωή της.


28,815 views

Comments


bottom of page