top of page

Almyra Hotel: 48 ώρες διαμονής στο όνειρο!

Το απόλυτο design hotel της Κύπρου, συνώνυμο του εκλεπτυσμένου γούστου και της αυθεντικής φιλοξενίας, με αφορμή την πρόσφατη ανακαίνισή του, μας υποδέχτηκε για ένα ξεχωριστό διήμερο γεμάτο ειδυλλιακές στιγμές.

Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του, το 2003, το ξενοδοχείο Αλμύρα, μέλος της Thanos Hotels (Anassa, Annabelle) στο παραλιακό μέτωπο της Κάτω Πάφου, εντυπωσίασε για το γούστο, τη φινέτσα, την υψηλή αισθητική, την αρχιτεκτονική και φυσικά το ντιζάιν του. Πρόκειται, μάλιστα, για το μοναδικό ξενοδοχείο της Κύπρου που είναι μέλος της διεθνούς φήμης αλυσίδας Design Hotels.

Ανακαίνιση υψηλής αισθητικής

Η πρόσκληση για αυτή τη διήμερη διαμονή στο ξενοδοχείο Αλμύρα ήρθε με αφορμή την πρόσφατη εντυπωσιακή ανακαίνιση του ξενοδοχείου. Η ανακαίνιση έγινε υπό την επίβλεψη της κορυφαίας σχεδιάστριας, Joëlle Pléot η οποία συνεργάζεται με τον Όμιλο της Thanos Hotels επί σειρά ετών.

Τα καινούρια δωμάτια και οι σουίτες ανανεώθηκαν με ειδικά σχεδιασμένα έπιπλα, που ακολουθούν την στιλιστική υπογραφή της Pléot. Τα έπιπλα είναι σχεδιασμένα με λεπτές γραμμές και έρχονται σε διάφορες αποχρώσεις του μπλε, εμπνευσμένες από την Μεσόγειο θάλασσα που αγκαλιάζει το νησί.



Η επαναλειτουργία του πολυτελούς ξενοδοχείου με τη φρεσκαρισμένη και εντυπωσιακή νέα του εικόνα, συνοδεύτηκε και από μια εντυπωσιακή δημιουργία/κατασκεύη στην είσοδό του από τον δημιουργό Γιάννη Σακέλλη.

Παράλληλα, το λόμπι του ξενοδοχείου ανανεώθηκε επίσης με ολοκαίνουρια έπιπλα και φωτισμό, ενώ τοποθετήθηκαν καινούρια χαλιά σε όλους τους διαδρόμους, δίνοντας νέα πνοή στους κοινούς χώρους του ξενοδοχείου. Επίσης, όλα τα δωμάτια έχουν επενδυθεί με έργα τέχνης από τον φωτογράφο Μιχάλη Κούλουμο και απεικονίζουν σκηνές από την προκυμαία της Πάφου.

Το Αλμύρα κομμάτι της Πάφου

Εκείνο που έχει επιτύχει το ξενοδοχείο Αλμύρα όλα αυτά τα χρόνια είναι να καταστεί κομμάτι της πόλης και της τοπικής κοινωνίας, ανοίγοντας τις πόρτες του για να υποδεχτεί ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Με συνεχείς εκδηλώσεις, εικαστικές προτάσεις αλλά και με φιλανθρωπικές διοργανώσεις εντός και εκτός του ξενοδοχείου, το Αλμύρα κατάφερε να ταυτιστεί με το πολιτιστικό και τουριστικό γίνγεσθαι της Πάφου ως ένα ξενοδοχείο ανοιχτό για όλους.

Κάθε φορά που επισκέπτομαι το Αλμύρα νιώθω πως επιστρέφω στο σπίτι μου. Το ξενοδοχείο κατάφερε να ταυτιστεί με την αυθεντική έννοια της φιλοξενίας αφού από την είσοδο με τον ήχο του νερού στην πόρτα και τα αρώματα των λουλουδιών αμέσως νιώθεις οικειότητα. Το ζεστό χαμόγελο των ανθρώπων του ξενοδοχείου από την στιγμή του check-in μέχρι και την αναχώρηση σου προσφέρει την καλύτερη ανταμοιβή.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία αφού είναι ευλογημένο με το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα της Κύπρου με θέα το Μεσαιωνικό Κάστρο της πόλης απέναντι. Η πιο όμορφη στιγμή στο Αλμύρα είναι εκείνη που ήλιος πέφτει και ξεκινούν τα παιχνιδίσματα χρωμάτων στον ουρανό με φόντο τη θάλασσα. Σε αυτό το απόλυτα χαλαρωτικό διήμερο βιώσαμε τόσο την φιλοξενία όσο και την ηρεμία στους καταπράσινους χώρους του ξενοδοχείου με όμορφες στιγμές στις τρεις υπέροχες εξωτερικές του πισίνες.

Παράλληλα, όμως, γίναμε και εμείς για λίγο καλλιτέχνες αφού βρεθήκαμε στο εργαστήριο των εξαιρετικών καλλιτεχνών Κατερίνας Φουκαρά και Arsenty Lysenkov οι οποίοι μας μύησαν στις τέχνες τους και μας βοήθησαν να δημιουργήσουμε το δικό σου έργο, μέσα από ένα μοναδικό workshop το οποίο καταδιασκεδάσαμε.

Το σκηνικό στο ξενοδοχείο από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ είναι απόλυτα ειδυλλιακό αφού κάθε γωνιά του ξενοδοχείου είναι φροντισμένη με περρίσιο γούστο και αισθητική. Η εξαιρετική διαμονή στις μοναδικές See Front Kyma Suites γίνεται αξέχαστη σε συνδυασμό με το γαστρονομικό κομμάτι του ξενοδοχείου που περιλαμβάνει εστιατόρια για όλα τα γούστα.
Από το βραβευμένο εστιατόριο Notios με ασιατική-μεσογειακή fusion κουζίνα μέχρι το ειδυλλιακό Ουζερί με ψάρια και θαλασσινά θα γευτείς περιποιημένα και εκλεκτά πιάτα φτιαγμένα με μεράκι.

Κάθε φορά που βρίσκομαι στο Αλμύρα φεύγω με γεμάτες μπαταρίες. Η φιλοξενία, η αισθητική του χώρου, ο ελαιώνας, οι περιποιημένοι κήποι, οι χαμογελαστοί άνθρωποι του ξενοδοχείου σε κάνουν να νιώθουν από την πρώτη στιγμή δικός τους άνθρωπος. Αυτό είναι το Αλμύρα, το δικό σου ξενοδοχείο όπως ακριβώς και το σπίτι σου. Ένα ξενοδοχείο που αγαπά την τέχνη, τον πολιτισμό, σέβεται τους φιλοξενούμενους του και γίνεται μέλος της οικογένειας σου.

Μέχρι και την επόμενη φορά, καλή αντάμωση!

66 views
bottom of page