top of page

Κίνηση πρώτη Anama Concept

Είπα «Ναι» λοιπόν στην πρόκληση-πρόσκληση της Τράπεζας Κύπρου και βρέθηκα στα γυρίσματα της νέας της διαφημιστικής της καμπάνιας


Το ραντεβού για το πρώτο γύρισμα έκλεισε στο φράγμα Γερμασόγειας στη Λεμεσό στις 07:30 το πρωί. Μαζί με την αγαπημένη μου Πέγκυ θα χωθούμε πίσω από τις κάμερες για να μάθουμε τα πάντα.

Ομολογώ, πως είμαι ο τύπος που φτάνει πάντα στην ώρα του και ένεκα του επιπλέον άγχους του γυρίσματος βάζω το πρώτο ξυπνητήρι στις 5:00, δεύτερο στις 5:15... Στις 5:30 είμαι στο πόδι, φτιάχνω παγωμένο καφέ για τον δρόμο, γεμίζω βενζίνη το αμάξι και ξεκινώ από Λευκωσία στις 6 και κάτι με προορισμό τη Γερμασόγεια. Σε μία ώρα και δέκα λεπτά βρίσκομαι εκεί. Κατηφορίζω με το αυτοκίνητο, παρκάρω στην όχθη του φράγματος που άλλοτε είναι γεμάτη νερό και βλέπω την ομάδα των γυρισμάτων επί ποδός. Κάμερες, τεχνικοί, φωτιστές, μοντέρ, ομάδα παραγωγής, ενδυματολόγοι, μαγκιγιέρ και ηθοποιοί της καμπάνιας βρίσκονται στον χώρο ενώ μέσα στη λίμνη έφηβοι κωπηλάτες με κανόε καγιάκ πρωταγωνιστούν στο πρώτο από τα τρία διαφημιστικά κλιπ της Τράπεζας Κύπρου υπό το σλόγκαν «Σε κάθε επόμενη κίνηση».

Δεν θα σας αποκαλύψω το σενάριο παρά μόνο θα σας πω ότι η κωπηλασία δεν θα ήταν το φόρτε μου αν και θαύμασα τα παιδιά και τους αθλητές που συμμετείχαν. Συναντώ την Πέγκυ μετά από καιρό, τα λέμε ενώ φτιάχνει μαλλί, μαζί με τον Αντώνιο να μας δίνει όλες τις λεπτομέρειες του σημερινού γυρίσματος. Μαζί με τον Αντρέα και τον Δημήτρη στις κάμερες και τον Αντώνιο στον συντονισμό αρχίζουμε να χωνόμαστε παντού για να ανακαλύψουμε όλο το παρασκήνιο.

Ενώ τα γυρίσματα στο φράγμα Γερμασόγειας βρίσκονται σε εξέλιξη και παρακολουθούμε από τα μόνιτορ τη βάρκα με την κάμερα να βιντεογραφεί τον κωπηλάτη σκεφτόμαστε ένα ζευγάρι που έχει ήδη κάνει αυτή την επόμενη κίνηση στη ζωή του και έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό προϊόν για την Κύπρο. Πρόκειται για τον Λευτέρη Μοχιανάκη και τη Χριστίνα Αποστόλου που με έξυπνο και μοντέρνο τρόπο πήραν ένα κυπριακό προϊόν, την κουμανταρία και την έφεραν στο σήμερα με ένα εξαιρετικής αισθητικής branding.

Αφήνουμε τη Γερμασόγεια, παίρνουμε τα αυτοκίνητα και ξεκινάμε για Λυθροδόντα. Κυριολεκτικά μέσα στο δάσος ο Λευτέρης και η Χριστίνα δημιούργησαν ένα παραμυθένιο χώρο, ένα μπουτίκ οινοποιείο όπου πέραν της κουμανταρίας τους παράγουν σε μικρή ποσότητα εξαιρετικά κρασιά. Η επόμενη κίνηση για τον Λευτέρη και την Χριστίνα, δημιουργούς του Anama Concept, νιώθω ότι ξεκίνησε από μέσα τους. Οραματίστηκαν τα θέλω τους και τα υλοποίησαν με όπλα το μυαλό, την αισθητική, το ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους. Δύο άνθρωποι που δημιούργησαν την οικογένειά τους και έφτιαξαν αυτό το οινοποιείο με τα δύο τους χέρια στην κυριολεξία. Θυμάμαι το 2007-2008 όταν ήμουν αρχισυντάκτης στον Γαστρονόμο με είχε πάρει τηλέφωνο ένας κύριος, με ένα δύσκολο επίθετο και μου είπε πως φτιάχνει ένα γλυκό κρασί, είναι κουμανταρία αλλά δεν θέλει να την πει έτσι θα την ονομάζει Anama, το αίσθημα δηλαδή που σου προκαλεί όταν την δοκιμάζεις. Αυτός ήταν ο Λευτέρης Μοχιανάκης, πατέρας σήμερα δύο παιδιών, οινοποιός και ιδιοκτήτης ενός παραμυθένιου χώρου μέσα στο δάσος του Λυθροδόντα που παράγει μία εξαιρετική σειρά κρασιών και αποσταγμάτων. Ο Λευτέρης και η Χριστίνα είναι αξιοθαύμαστοι διότι ρίσκαραν, είχαν όραμα, ταλέντο και με σκληρή δουλειά έκανα την επόμενη κίνηση και πέτυχαν!



44,058 views
bottom of page