top of page

Γαστρονομικό ρεσιτάλ μαύρης τρούφας στο Parklane

Ένα degustation μενού αστέρων από έξι πιάτα με μοναδικά οινικά παντρέματα

Ο Σεπτέμβριος ξεκίνησε με τον ωραιότερο τρόπο αφού είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω ένα από τα σπανιότερα και πιο εκλεπτυσμένα υλικά της παγκόσμιας γαστρονομίας, την μαύρη τρούφα σε ένα μενού αστέρων. Αυτό το σπάνιο και πανάκριβο υλικό είχε ρόλο πρωταγωνιστή σε ένα υψηλών προδιαγραφών degustasion menu έξι διαφορετικών πιάτων όπου η μαύρη τρούφα πήρε τη θέση της αναμεμειγμένη με διαφορετικά υλικά, γεύσεις και αρώματα.

Το Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa στη Λεμεσό οργάνωσε την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου μία ξεχωριστή βραδιά γευσιγνωσίας, τιμώντας αυτό το σπάνιο κονδυλόσχημο μανιτάρι σε ένα μενού υψηλών προδιαγραφών αποκλειστικά αφιερωμένο στην μαύρη τρούφα. Το δείπνο έλαβε χώρα στο υπέρκομψο εστιατόριο “The Grill” του πολυτελούς πεντάστερου ξενοδοxείου της Λεμεσού, Parklane.

Ο executive chef του ξενοδοχείου Σπύρος Ηλία και η ομάδα του δημιούργησαν ευφάνταστες συνταγές και πιάτα με κρέας, ψάρι, ριζότο και λαχανικά με την μαύρη τρούφα σε περίοπτη θέση σε μορφή κρούστας, πουρέ, βουτύρου ακόμα και εξαίσιου παγωτού.

Ο Head Sommelier του Parklane, A Luxury Collection Resort & Spa, Γιώργος Λουκάκης πάντρεψε το κάθε πιάτο με ξεχωριστές οινικές επιλογές από την πλούσια και βραβευμένη κάβα του ξενοδοχείου με κρασιά από Κύπρο και εξωτερικό. Ένα δείπνο που κατάφερε να μας μυήσει την υψηλή γαστρονομία απολαμβάνοντας ένα σπάνιο υλικό όπως είναι η μαύρη τρούφα σε δημιουργικές γεύσεις και εκδοχές.

Το εστιατόριο The Grill του Parklane φιλοξένησε το δείπνο Το μενού και το wine pairing

H αρχή έγινε με τρεις εκδοχές amuse bouche. Τα τρία γευστικά amuse bouche συνοδεύτηκαν με Jacques Lassaigne, Les Vignes de Montgueux, Blanc de Blancs, Brut, AC Champagne, France, NV.

Active Charcoal Vol au Vent With Marinated Prawn


Slow Cooked Quail Yolk, Truffle- Celeriac Espuma

Black Truffle & Foie Gras Parfait


Η αρχή του δείπνου μας προδιέθεσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη συνέχεια με το άρωμα της μαύρης τρούφας να έχει πραγματικά τρυπήσει τις μύτες μας. Στη συνέχεια έφτασε μπροστά μας ένα πιάτο-έργο τέχνης, ένας ζωγραφικός πίνακας στο πιάτο. Πεντανόστιμο μοσχάρι ταρτάρ με φρεσκοτριμμένη τρούφα και χαβιάρι Siberian Polanco και στη συνέχεια ριζότο τρούφας με εξαίσια φιλετάκια περιστεριού. Τα πιάτα συνοδεύτηκαν από ένα λευκό κρασί όνομα και πράγμα του Οινοποιείου Κυπερούντας, το Epos 2017. Εξαιρετικός συνδυασμός.

Veal Fillet, French Mustard, Baked Figs, Black Truffle-Anchovy Butter, Hazelnut & Siberian Polanco Caviar

Star Anise Glazed Pigeon Breast, Wild Mushrooms, Carnaroli Rice, Green Asparagus, Parmesan Wafer & Black Truffle.


Οι λέξεις δύσκολα μπορούν να περιγράψουν την γευστική αποκάλυψη που γευτήκαμε στο κυρίως πιάτο. Ένα βοδινό φιλέτο μπρεζέ wagyu περιχυμένο με ζωμό τρούφας. Ο Γιώργος Λουκάκης επέλεξε να συνοδεύσει το πιάτο με Château du Retout, Crus Bourgeois, AC Haut-Médoc, France, 2014.

Beef, Braised Wagyu Short Ribs, Potato Dauphinoise, ParsnipTruffle Puree, Seasonal Vegetables & Black Truffle Jus.


Το παλαιωμένο pecorino και το παγωτό τρούφας που ακολούθησαν έκλεψαν την καρδιά μου σε συνδυασμό με την σοκολατένια σφαίρα συνοδευμένη με παγωτό κάρδαμο με τρούφα. Η μοναδική κουμανταρία του Οινοποιείου Τσιάκκας συνδυάστηκε απόλυτα με τις γεύσεις της τρούφας παγωτό και της σοκολάτας στο τέλος του δείπνου.


Aged Truffle Pecorino Cheese, Micro Salad & Black Truffle Ice Cream.


Milk Chocolate Mousse, Hazelnut Praline, Chocolate Sponge, Hazelnut Sable & Cardamom Ice cream Garnished with Black Truffle.



57 views
bottom of page